Valmennuspäällikkö
Julkaistu: 03.08.2022 08.46

Valmennuspäällikkö


KooKoo Hockey Oy ja Pohjois-Kymen liikuntayhdistys (KooKoo Juniorit) ovat palkanneet Petri Mattilan yhteissopimuksella valmennuspäälliköksi.

KooKoon ja KooKoo Junioreiden uutena valmennuspäällikkönä aloittaa aiemminkin oranssimustia edustanut Petri Mattila, 52. Mattila aloitti tehtävässään 2. elokuuta ja sopimus kattaa kolme seuraavaa kiekkokautta.

– Mattilan ansiolistansa juniori-, nuorten- ja ammattilaisjääkiekosta on erittäin vahva ja kunnioitettava. Mahtavaa, että "Pete" on valmis palaamaan seuran riveihin ja ottamaan haasteen vastaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Mattilan palkkaus on meiltä yhdessä KooKoo Junioreiden kanssa taas yksi iso lisäpanostus kymenlaaksolaisen juniorikiekon kehittämiseksi ja olen erittäin luottavainen, että saamme hänen johdollaan nostettua junioripolkumme tasoa kokonaisvaltaisesti.

Mattilan sopimus on tehty yhteistyössä KooKoo Hockey Oy:n ja Pohjois-Kymen liikuntayhdistyksen (KooKoo Juniorit) kanssa.

– On todella hienoa saada organisaatioillemme vahvistus näin kokeneen ammattilaisen muodossa ja tämä on merkki KooKoo Hockey Oy:n ja KooKoo Junioreiden hyvästä yhteistyöstä, jossa katse on pitkällä tulevaisuudessa ja organisaatioiden kehittämisestä yhdessä, KooKoo Junioreiden toiminnanjohtaja Jari Seppänen kertoo.

Mattila on edellisinä vuosina työskennellyt mm. Italiassa ja hänellä on laaja kokemus valmentamisesta ja johtamisesta niin juniorikiekon kuin ammattilaiskiekonkin saralla. Mattila on vuodesta 2015 asti pitänyt tukikohtaa Kouvolassa – hänet on nähtykin useampaan otteeseen Lumon Areenan lehtereillä. KooKoota hän edusti kausina 2014–2016.

– Jo kesän aikana on tarkoitus kuitenkin jo orientoitua tehtävään ja olen urheilujohtaja Kultaselle sanonut, että voin joissakin asioissa olla mukana jo ennen virallisen sopimuksen alkua, Mattila kommentoi uudessa tehtävässä aloitustaan.

Mattila tiedostaa, että hänellä on edessä työmaata ja yksi isoin syy tehtävään hyppäämiseen on se, että valmennuspäällikön tehtävä on erilainen seurajoukkueen valmentamiseen verrattuna.

– Vaatimustaso pitää olla ja yhdessä pitää päättää, minne suuntaan mennään. Kun päätös on tehty, kaikkien pitää sitoutua sen tavoittamiseksi ja valmentajat ovat auttamassa siinä, että se suunta on oikea. Rima pitää laittaa riittävän korkealle, Mattila jatkaa.

– Aiemmin olen valmentanut pelaajia, nyt alan valmentaa valmentajia ja nyt se on se tiimi, missä heidät pitää saada sitoutumaan.

Myös Seppänen näkee valmennuspäällikön roolin merkittävänä.

– Organisaatio selkeytyy, toimenkuvat täsmentyvät ja se näkyy entistä laadukkaampana, määrätietoisempana ja avoimempana toimintana seurassamme jääkiekon harrastajille ja sidosryhmillemme, Seppänen jatkaa.

Valmennuspäällikön "joukkue" koostuu valmentajista ja valmennuspäällikön tärkeimpinä tehtävinä on koko junioripolun kehittämisen lisäksi olla valmentajien apuna ja tukena, ohjata heidän työtään ja kehittää ja kouluttaa.

– Ja olla läsnä, Mattila jatkaa.

– Me halutaan myös tarjota seura, jossa pelaajat haluavat olla ja josta he voivat olla ylpeitä, uunituore valmennuspäällikkö päättää.

Petri Mattilan yhteystiedot: petri.mattila@kookoo.fi Puhelin num. 0406196353

Tervetuloa takaisin oranssimustiin, Pete!

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys Ry/KooKoo juniorit

Ilmarinkuja 3 45100 Kouvola

Toimisto puh. 0400835678

mari.palojarvi@pokli.fi

Toimisto palvelee:

Ti 10-15, Ke 12-17, To 10-15

Muina aikoina sopimuksen mukaan.