Yhdessä yhteiskuntavastuuta.
Julkaistu: 06.09.2023 09.57

Yhdessä yhteiskuntavastuuta.

KooKoon ja Kouvolan Lakritsin järjestämän Business Live -seminaarin tuotto, 10 000 euroa, ohjattiin vähävaraisten lasten harrastamiseen Pokli ry:n rahaston ja Kouvolan HOPE ry:n kautta.

Kouvolan Lakritsin uusi tehdasmiljöö kokoustiloineen tarjosi huippupuhujien tähdittämälle Business Live -yritysseminaarille hienot puitteet. Seminaarin aiheet olivat läpileikkaus kaikkien yritysten toimintoihin: johtamiseen, myyntiin, markkinointiin ja talouteen.

Seminaarilavalle nousivat Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, hyvinvointilääkäri Pippa Laukka, myyntitaikuri Mika D. Rubanovitsch, Tokmannin markkinointi- ja viestintäjohtaja Veli-Pekka Ääri, OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen, KooKoon päävalmentaja Olli Salo ja Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula.

Jo ennakkoon oli selvää, että yritysseminaarin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen: vähävaraisten lasten harrastamiseen Pokli ry:n stipendirahaston ja Kouvolan HOPE ry:n kautta.

– Idea seminaarista syntyi sen pohjalta, että Kouvolan kaksi vetovoimaista brändiä yhdistävät voimansa, Kouvolan Lakritsin Chief Happiness Officer Jari Hautala kommentoi.

– Haluttiin tehdä bisnestapahtuma, jossa on isoja nimiä puhumassa – ja aika nopeasti löytyi myös yhteinen ajatus siitä, että tapahtumasta jää myös jotain yhteistä jaettavaa ja heti oli selvää, että meillä on kaksi äärimmäisen hyvää kohdetta, kertaa puolestaan KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Molemmille tahoille jaetaan 5000€ vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseen, eli kokonaispotti seminaarista oli huikea 10 000€.

– Pystymme myöntämään 400 euroa harrastustukea per lapsi per vuosi. Joissakin tapauksissa summa on vielä pienempi, kun lapsi toivoo esimerkiksi vain jotain tiettyä harrastusta, jonka kustannus yhdeltä kaudelta on matalampi. Aika montaa lasta pystytään siis kerralla auttamaan nyt saadulla summalla, herkistyy Kouvolan HOPE ry:n tiiminvetäjä Tanja Lahtinen.

– Tämä on merkittävä summa meidän stipendirahastollemme ja haluammekin kiittää järjestäjien lisäksi kaikkia seminaariin osallistuneita ja myös seminaarin puhujia, jotka lähtivät mukaan osittain myös omalla panoksellaan. Iso kiitos, Pokli ry:n toiminnanjohtaja Jari Seppänen kommentoi.

– Haluamme kiittää kaikkien puolesta myös tapahtuman yhteistyökumppaneita, Välimaa jatkaa.

Tapahtuman mahdollistivat Kouvolan Lakritsin ja KooKoon lisäksi OP Kymenlaakso, Kouvolan Sanomat, Junski.fi, Ruokala 57, XAMK, KRAO, DS Smith, Eezy, Kouvola Innovation, LUT University ja Mainosbuumi.

– Yhteistyötä Kouvolan Lakritsin ja KooKoon kanssa tullaan jatkamaan ehkä muussakin muodossa ja ensi vuonna nähdään jälleen uuden Business Live -seminaarin merkeissä, Hautala vinkkaa.

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistyksellä on oma stipendirahasto, josta seura voi myöntää stipendejä harrastajille. Rahastosta perheet voivat hakea tukea lasten harrastamiseen, jos perheen taloudellinen tai muuten perheen olennaisesti muuttunut tilanne sitä vaatii. Stipendihakemus löytyy seuran materiaalipankista.

Hope ry

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry syntyi 2009 perustajiemme tahdosta synnyttää konkreettinen hyvän kierre ja antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja toimimme 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Lapset ovat maailman toivo. Mutta lapsista kasvaa toiveikkaita vain kokemalla välittämistä itse. Ihan jokainen meistä voi vaikuttaa millaiseen maailmaan lapset kasvavat, ja millaisessa maailmassa me itse haluamme elää. Yhteinen konkreettinen välittämisen kulttuuri auttaa meitä kaikkia kehittymään toiveikkaiksi, merkitystä omassa arjessaan kokeviksi ihmisiksi. Meillä ei ole kynnystä auttamiseen eikä kynnystä pyytää apua. Me teemme töitä yhdessä, kaikkien yhteiseksi hyväksi. Jokainen voi auttaa, vaikka vain viisi minuuttia kerrallaan. Se riittää. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

http://www.hopeyhdistys.fi/

Pokli ry – KooKoo Juniorit & KooKoo jäätaiturit

Pokli ry, Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys ry, on KooKoon oma junioriorganisaatio, joka on jääurheiluun erikoistunut seura Pohjois-Kymenlaaksossa. Poklin alaisuudessa toimii jääkiekko- ja taitoluistelujaostot. Poklin kautta jääurheilua harrastaa yli 750 lasta ja nuorta ja Poklin yhteistyöseurojen Aakoo-juniorit ry:n, Hamina-Kotka Kiekkojuniorit ry:n ja Iitti Hockey ry:n kautta kymmeniä lapsia ja nuoria. Nuorimmat harrastajat ovat 3-vuotiaita luistelukoululaisia ja vanhimmat aikuisia muodostelmaluistelijoita. Poklin ydintoimintaa on myös kerhotoiminta, minkä kautta seura tavoittaa viikottain noin 200 lasta ja päiväkotien luistelutoiminnan kautta noin 450 lasta vuodessa. Poklin toiminnan arvoina ovat avoimuus, tavoitteellisuus, yhdessä tekeminen ja keskinäinen arvostus.KooKoo Juniorit on merkittävä lasten ja nuorten kasvattaja ja iso toimija varhaiskasvatuksen puolella. Pokli ry tekee tiivistä yhteistyötä niin lajiliittojen kuin aluejärjestöjenkin kanssa – Yksi isoin sidosryhmä on myös Liigassa pelaava KooKoo Hockey Oy. Pokli ry haluaa, että jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyy sopiva tapa harrastaa ja hankkia elämyksiä jääurheilun parissa. Yhtenä toimintamme ajatuksena ja johtavana tekijänä onkin yhteiskuntavastuu, syrjäytymisen ehkäiseminen ja liikkeen lisääminen, sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisääminen.

http://www.pokli.fi/

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys Ry/KooKoo juniorit

Ilmarinkuja 3 45100 Kouvola

Toimisto puh. 0400835678

mari.palojarvi@pokli.fi

Toimisto palvelee:

Ti 10-15, Ke 12-17, To 10-15

Muina aikoina sopimuksen mukaan.